Äktenskapet fungerade inte: Finns det en väg förutom en skilsmässa?

By organic In ! Utan en kolumn On January 31, 2024

Även om du äntligen insåg att äktenskapet inte ger dig lycka, är skilsmässa inte den enda vägen ut. Kanske dina barn växer eller det finns ett gemensamt företag, eller kanske är du på något sätt att förbli pålitliga partners. Hur man kommer ut ur denna svåra situation?

"Olyckligt äktenskap" består uppenbarligen av två komponenter – olycka och äktenskap. Och när besvikelse, längtan eller förtvivlan leder dig till idén att det är dags att springa, tänk: Vad vill cialis soft du verkligen fly från olycka eller från äktenskap som sådan?

Naturligtvis i vissa fall behöver du verkligen lämna och snabbt. Vi kan prata om partnerens grymhet, konstant förråd och beroenden. Men om ingenting är så dramatiskt händer är det värt att överväga andra alternativ.

”Inte alla som är olyckliga i äktenskapet vill ha eller kan omedelbart avsluta unionen. Men säkert, var och en av dem skulle vilja leva ett bättre liv. Skilsmässa kan nästan aldrig klara sig utan konsekvenser (emotionell, familj, ekonomisk), oavsett hur "fredligt" det kan vara. Vissa, som försöker undvika dessa obehagliga konsekvenser, letar efter beslut som inte är ständiga, säger familjeterapeuten Mary Ellen Goggin.

Men till en början är det viktigt att ärligt svara på några frågor, och det kanske inte är lätt.

Varför ditt äktenskap har blivit olyckligt?

  • Vad som orsakade dysfunktion – interna eller externa orsaker?
  • Har du gjort allt för att stödja din familj och skydda det från dåliga?
  • Om ömsesidig respekt och vård har överlevt mellan dig?
  • Hur dysfunktionen i familjen personligen påverkar dig?
  • Är det möjligt att du själv redan märker dina erfarenheter?
  • Söker du hjälp?

Även om du tydligt förstår att du inte kan returnera emotionell och fysisk närhet finns det alternativ förutom en skilsmässa. Men det beror bara på dig om du kan göra allt du behöver för att tänka om ditt äktenskap så att den gemensamma existensen upphör att vara mjöl för båda. Detta är särskilt viktigt om familjen har barn.

Psykologisk "division"

Makar som lider av olycka i äktenskapet, men vill inte bli skild eller till och med resa, kan prova ett annat sätt – psykologiskt separerade från varandra.

Om du ständigt har ömsesidig irritation, sporer och gräl som regelbundet blossar upp som inte hjälper till att lösa konflikter, kan "separationen" hjälpa dig båda att andas fritt. I sig själv kommer det inte att lösa dina problem utan lindra deras konsekvenser.

Efter en sådan "division" kan du vara dig själv utan rädsla för fördömelse och kritik. De kommer inte att kräva från dig att förändra dig själv. Faktum är att du avviker psykologiskt utan att avskeda fysiskt. Din uppmärksamhet byter till dig själv och vård av dig själv. Du behöver inte längre leta efter en balans mellan partnerens och familjens personliga behov och behov. Och du kommer att känna stor lättnad.

Detta scenario hjälper dig att upprätthålla ömsesidig respekt och en artig inställning till varandra. Ja, det kommer inte att finnas mer sådan värme och tillgivenhet, som i början av förhållandet, men med att din partner kan skilja sig från dig visar du också din kärlek till det på ditt eget sätt. Kommunikation blir mer neutral, samtalsämnen är mindre och mindre bekymrade över din relation.

Om du har barn kan psykologisk "division" hjälpa till att rädda familjen för dem, trots förändringarna i din relation. Och atmosfären i familjen kommer att bli mer gynnsam för dem: de kommer att se att föräldrar behandlar varandra respektfullt och nästan slutade gräla.

Din interaktion kommer faktiskt bara att reduceras till allmänna uppgifter – att uppfostra barn och hushållning. Med sådana relationer är det till och med möjligt att bevara familjens ritualer som har blivit bekanta – gemensamma middagar, helgdagar, besökande föräldermöten och så vidare.

Det viktigaste kommer att förändras – du kommer att sluta försöka "korrigera" och "ändra" varandra. Så du hittar sinnesfrid och du kan fokusera på självutveckling.

Äktenskap för att uppfostra barn

Denna form av relationer liknar den föregående av det faktum att du också fortsätter att leva under ett tak, men bara för att få en gemensam utbildning av barn. Båda parterna är fokuserade på deras behov och deras välbefinnande.

Dessutom, när du bor tillsammans behåller du större ekonomisk stabilitet. Barn kommer att växa i en full familj, de kommer inte att behöva bo "för två hus". Om du och din partner har behållit ömsesidig respekt har du en hälsosam kommunikation och du kan fatta beslut väl, en sådan familj kan vara ganska välmående.

Separat äktenskap

I det här fallet fortsätter du att upprätthålla förhållandet mellan din man och hustru, men du bor inte längre tillsammans. Du behöver inte dela fastigheten, men nya utgifter kan uppstå på ytterligare bostäder.

Du behöver inte längre observera alla vanor hos din partner som tillkännager dig varje dag och det kommer att finnas färre skäl till konflikter. Samtidigt kan du upprätthålla äktenskapliga relationer och fortsätta att investera dina resurser i den vanliga orsaken.

Det här är bara några exempel på hur till och med ett "olyckligt" äktenskap kan bevaras. Ja, kanske "vanilj" lycka kommer inte att fungera. Men om ömsesidig respekt och förtroende bevaras kan allt fungera säkert och till universell tillfredsställelse.

Leave a comment